Orbán Miklós

ügyvéd, tanácsadó

Orbán Miklós vagyok, ügyvéd és tanácsadó. Nyolc éve saját céget alapítottam, jogi szolgáltatásokat és innovatív megoldásokat kínálunk Közép-Európában működő nemzetközi vállalatoknak. Ezt megelőzően budapesti és londoni nemzetközi ügyvédi irodáknál dolgoztam, illetve voltam a British Telecom szabályozásért és public policy-ért felelős igazgatója. Budapesti és New York-i ügyvédként arra törekszem, hogy egészen újszerűen, azaz a 21. század realitásait és kihívásait is figyelembe véve közelítsek a szakmámhoz, amely sok más iparághoz hasonlóan paradigmaváltás előtt áll.

Mindig is nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy alapos és átgondolt tudásra tegyek szert, ezért is oktattam 8 éven át az ELTE Jog- és Állambölcseleti tanszékén. Fontosnak tartom a klasszikus műveltséget, mert az már kiállta az idő próbáját, és ahogy mondani szokták: ha új ötletekre vágysz, olvass régi könyveket. A fiatalok képzését a szívemen viselem, vendégelőadó voltam már majd egy tucatnyi egyetemen, emellett pedig a londoni Queen Mary Egyetemen joghallgatókat mentorálok. Különböző ösztöndíj-programok létrehozásával itthon is próbálok lehetőséget teremteni az értelmes és agilis diákok számára.

Mindemellett meggyőződésem, hogy a megfelelő tudás csak megfelelő készségek birtokában teljesedhet ki, ezért is csatlakoztam az Elevate csapatához.

Orban_Miklos_1719_szakerto_sm