ikon_LM_200x200

Kibontakoztató - Lányként magabiztosan
Budapest

9-12. osztályokba járó diákok számára

Az ELEVATE tanári csapatának tapasztalatai alapján azt vettük észre, hogy az 5-12. évfolyamos diákok körében kiemelkedően sok lány küzd önbizalomhiánnyal. Ez a továbbtanuláson túl az (akár felnőtt) életben való érvényesülésre is kihatással van. Diákként mindez  a társas oldódás mellett az egyéni fejlődésnek is gátat szab. Azért alkottuk meg a KIBONTAKOZTATÓ képzésünket, hogy olyan diákjaink számára is segítsük a bennük rejlő potenciál kiteljesítését, akiknél az önbizalomhiány akadályozza a tudásuk és készségeik érvényre juttatását.

Természetesen a magabiztosság sok tényező függvénye, ám módszerünkkel stabil mankókat tudunk nyújtani a bizonytalanság ellen. Nemcsak azt tartjuk fontosnak, hogy diákjaink belül megerősödjenek, hanem eszközöket is adunk számukra ahhoz, hogy mindezt a külvilág felé tudják közvetíteni. Meggyőződésünk, hogy a reális helyzetértékelés, az egyéni értékek felszínre hozatala és tudatosítása, majd az erre épülő készségfejlesztés együttesen jelentős pozitív változásoknak adnak utat.

A kiscsoportos személyes alkalmakon, pszichológus és színész kollégáinkkal közösen, egyénre szabottan foglalkozunk kommunikációs készségekkel, prezentációs technikával, asszertivitással, vitázási alapokkal, a döntéshozatal, önismeret és manipuláció témáival. Önismereti kérdése mellett többféle készségen keresztül támogatjuk az egészséges magabiztosság kifejlődését.

 

ÉLETKORI BEOSZTÁS

A kurzust 14-18 éves lányoknak hirdetjük.

HELYSZÍN ÉS IDŐPONTOK

Péntek 16-19:20 óra között, Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium

Alkalmak: október 2. és 16., november 13. és 27., december 11., január 15. és 29., február 12. és 26., március 12. és 26.

ÓRÁK

A csoport 11 alkalommal, általában 2 hetente, alkalmanként 3 órát dolgozik közösen. Minden 60 perces óra között 10 perces szünetet tartunk.