Linkedin oldalunkon érdekes cikkeket, kutatásokat osztunk meg a fiatalok fejlődésével, fejlesztésével, oktatásával kapcsolatban.

2020 október 3.

Lezárult az első Danube Debate képzésünk

Befejeződött az első, egyetemistáknak tartott Danube Debate képzésünk. A hallgatók négy szombati napon át tanultak döntéshozatalt, meggyőzést, prezentációt és tárgyalástechnikát.

Köszönjük szépen a Danube Institute-nak az együttműködést!

Hamarosan jelentkezünk újabb, egyetemistákra szabott képzésekkel.

 

A képzésről készült videót ezen a linken nézhetitek meg

2020 július 6.

A MATEHETSZ TEHETSÉGHÁLÓZAT interjúja velünk

A Matehetsz Tehetséghálózat interjút készített alapítónkkal, Kereszty Gabriellával, aki elmondja, hogy az Elevate által oktatott készségek miként segítenek a magabiztosság erősítésében, az emberi kapcsolatokban, a tehetség kibontakozásában, végeredményben egy sikeresebb élet vitelében:

“Számos kommunikációs kurzus elvégzésére van lehetősége a diákoknak. Mi az Elevate Budapest Academy különlegessége?

– Mi egy igazán komplex képzést nyújtunk. Többféle készséget oktatunk, és ezeket szisztematikusan építjük egymásra. Ezért hiánypótló, mert aki „csak” azt tanulja meg, hogy miként kell kiállni a közönség elé és hogyan kell felépíteni a mondanivalót, az nem lesz annyira jó, mint aki tud jól érvelni és ismeri a meggyőzés fortélyait.”

 

A teljes cikk a tehetseg.hu weboldalán olvasható.

2020 június 19.

Gratulálunk az első Elevate-évfolyamnak!

utolsó óra csoport_500x300

A nyári szünet előtti utolsó órán diákjaink az Elevate-es tanévük alatt szerzett tudásuk legjavát gyúrták bele a kiselőadásukba, amit Tóth András, a Vígszínház színésze és két tanárunk véleményezett.

Nagyon büszkék vagyunk minden diákunk egyéni fejlődésére!
Jövőre reményeink szerint járványhelyzet nélkül, és szülők társaságában ünnepelhetjük az újabb évfolyamunk diákjait.

hír_utolsoutolso4_150x300

2020 június 10.

Tóth András színész a stresszoldásról, a jó szereplésről

Hogyan tudok úgy előadni, hogy felkeltsem az érdeklődést?

Tóth András, a Vígszínház társulati tagja abban segítette a diákokat, hogy miként lehet jól prezentálni.

András mutatott pár stresszoldási technikát, majd diákjaink kiselõadásaira adott visszajelzést tartalmi és prezentálástechnikai szempontból.

2020 április 6.

ONLINE FOLYTATJUK AZ OKTATÁST

Két hét előrehozott tavaszi szünetet követően zavartalanul folytatjuk készségfejlesztő óráinkat. Átalakítottuk a módszertant annak érdekében, hogy továbbra is magas minőségben és élvezetes módon tudjunk együtt dolgozni diákjainkkal.

Az első alkalmak minden csoportunkban várakozásainkon felül jól sikerültek. Örültünk, hogy újra láthattuk egymást!

2020 március 14.

A DANUBE DEBATE második napja

Lezajlott a második DANUBE DEBATE, készségfejlesztő képzésünk egyetemistáknak.

Dr. Ziegler Zsolt a meggyőzési technikák izgalmas világába vezette be a résztvevőket, Szabó Krisztina pedig a tárgyalás fortélyairól beszélt. Hasznos volt, sok dologra rácsodálkoztunk, és persze megint jól éreztük magunkat.

A képzés következő alkalmait bizonytalan időre elhalasztjuk a járvány miatt.

2020 március 7.

A DANUBE DEBATE első napja

Lezajlott a DANUBE DEBATE első napja, készségfejlesztő tréningünk egyetemistáknak.

Két remek előadónk, Onjerth Richárd vezető várostervező és Dr. Margitay Tihamér tanszékvezető egyetemi tanár oktatta a programban résztvevő hallgatókat. A képzés szimulációs gyakorlatának alapjául szolgáló urbanisztikai konfliktus körülményeiről, majd döntéshozatallal kapcsolatos gondolkodási mechanizmusokról volt szó.
Magas színvonalon, ugyanakkor hihetetlen jókedvűen zajlott a képzés.

Váczi Virág pályaválasztási előadása

Milyen lesz a jövő munkahelye?
Mit keresnek a munkáltatók?
Hogy képzelem el egy napomat 15 év múlva?

Diákjaink Váczi Virág HR-tanácsadóval beszélgettek a pályaválasztás szempontjairól.

Sebestyén Nóra pszichológus előadása

Amikor beszélünk, nemcsak tartalmat közlünk, hanem magunkból is átadunk valamit. Épp ezért nem mindegy, hogy mennyire vagyunk jóban önmagunkkal.

Sebestyén Nóra pszichológus, az ELEVATE vendégelőadója beszélgetett diákjainkkal.

Készségfejlesztő kurzus egyetemi hallgatóknak

Az Elevate Budapest Academy És A Danube Institute Szervezésében

PREZENTÁCIÓ – TÁRGYALÁSTECHNIKA (WIN-WIN)

MEGGYŐZÉS – DÖNTÉSHOZATAL

E készségek magabiztos alkalmazása segítséget nyújthat a hallgatóknak abban, hogy professzionális környezetben és általában a különböző emberi kapcsolataikban éretten, rugalmasan és körültekintően tudjanak viselkedni. A hallgatók készségeinek fejlesztése az alábbiak mentén történik:

• hogyan tartsanak érthető, releváns és meggyőző előadást professzionális környezetben;
• hogyan legyenek meggyőzőek és kerüljék el az őket ért manipulációt;
• hogyan dolgozzanak hatékonyan csoportban;
• hogyan keressenek közös megoldásokat;
• hogyan hozzanak jobb döntéseket.

A képzés támogatja a konstruktív problémamegoldási attitűdök erősítését; valamint az érdekek integrálását célozza, ahol az ésszerű kompromisszum érték.
Időpont: 2020. március 7., 14., 21., 28., szombatonként 9-től 17 óráig.
Előadók: Dr. Andó Éva, Kereszty Gabriella, Dr. Margitay Tihamér, Ongjerth Richárd, Dr. Sipos Júlia, Szabó Krisztina, Dr. Ziegler Zsolt

Jelentkezés (február 25-ig): www.danubeinstitute.hu

Eltelt az első félév

Eltelt az első félév, diákjaink szépen fejlődnek. Kommunikációs alapismeretekkel kezdtünk, nagy hangsúlyt fektetve a kommunikáció soktényezős folyamatjellegének tudatosítására. A személyközi kommunikáció működésének modelljét felvázolva vizsgáltuk meg az egyes elemek sajátosságait.

Különös figyelmet fordítottunk a kommunikációs zaj fogalmára és ennek kapcsán a félreértésekre, kommunikációs zavarokra is. A digitális kommunikáció egyes kihívásait is górcső alá vettük. A legfontosabb fejlesztett kommunikációs készségek a félévben: a tudatosság, a figyelem és az empátia.
Szövegek, filmrészletek elemzésével megismerkedtünk a logos (ész, logika) – pathos (hatás) – ethos (hitelesség) arisztotelészi hármas jelentésével és jelentőségével, és ezek mentén kezdtünk el arról tanulni, hogy miként érdemes előadást készíteni.

Kiemelten foglalkoztunk a hitelesség forrásával mindennapi szituációk és tömegkommunikációs műfajok esetében is. Ezt követően áttértünk a befolyásolás témakörére, amelynek keretében először a meggyőzés és a manipuláció ismérveit és eszközeit, majd az érvelés szerkezetét jártuk körbe.

Pletrich-Karnevál Adrienn a reklámokról

Pletrich-Karnevál Adrienn, a Morpho vezető tanácsadója, az ELEVATE vendégelőadója a marketing izgalmas világába kalauzolta el diákjainkat. Közösen fedezték fel, hogy mitől jó egy reklám, és azok milyen sokféleképpen hatnak ránk. Pár kulisszatitkot is megtudtunk arról, hogy milyen influenszerekkel reklámfilmet forgatni.

Kereszty Gábor az álhírekről

Kereszty Gábor, a TV2 volt vezérigazgatója, az ELEVATE vendégelőadója a minőségi hírfogyasztás fontosságáról beszélgetett diákjainkkal, ami nélkülözhetetlen a világ folyamatainak és azon belül a saját helyzetünk jobb megértéséhez. Gábor abban segített a fiataloknak – akik ma már kizárólag az internetről tájékozódnak, – hogy miként lehet biztonsággal különbséget tenni a fake news, a klikkvadász szenzációk és a szerkesztett, valódi hírek között.

Becsöngettek az Elevate-be

Az első órán a diákok minden csoportunkban elmondhatták, hogy mit várnak az Elevate kurzusától. Tanárainkkal azon leszünk, hogy egyénre szabottan segítsük elérni céljaikat. Szeretnénk, ha a tanév végén minden diákunk azt érezné: sokat fejlődött, mindenféle élethelyzetben hasznára válnak a nálunk elsajátított készségek.

Első hét

Nyílt nap

Szeptember 5-én nyílt napot tartottunk, melyről itt olvasható a beszámoló.

Miért fontos?

Pokorni Lia színésznő arról, hogy miért fontos az ELEVATE képzése.